PROIZVODNJA PELETA: Veoma unosan posao i biće još unosniji

Nekada otpad i ekološki problem koji je završavao u rekama ili pokraj puta – piljevina i drveni okorci, sada su sirovina od koje nastaje, poslednjih godina izuzetno tražen energent – PELET. Zbog niskih temperatura, velike potrošnje energenata i znatno veće potražnje za ogrevom, u pogonima za proizvodnju peleta radi se gotovo danonoćno. Sve što se… »

Šta je ISO 9001?

ISO 9001 je međunarodni standard koji sadrži zahteve za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji. Ove zahteve organizacija mora da ispuni kako bi uskladila svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama. Sistem kvaliteta je upravljački sistem kojim se dovodi do ostvarenja postavljenih ciljeva u pogledu kvaliteta poslovanja i pružanja usluga. Ovaj sistem čine organizaciona struktura, odgovornost… »

Mašine za pakovanje u ugostiteljstvu

Kafa i čaj u kafiću? Svi uživamo u ovim malim zadovoljstvima u slobodno vreme. Uz kafu će vam obavezno doneti šećer, uz čaj med, a ako je jedna od država u kojoj uživate u ovim napicima Italija, Austrija, Makedonija, Slovenija, Poljska, Rumunija, Bosna i Hercegovina ili Hrvatska, velika je verovatnoća da su kafa, šećer ili… »

Grejanje na pelet (pellet)

Čelik-pak u svom proizvodnom programu između ostalog nudi i mašine za pakovanje peleta (pellet). U našem asortimanu nalaze se tri vrste ovih mašina: automatske, poluautomatske i kombinovane mašine za pakovanje peleta (pellet-a). Šta je pelet (pellet) i od čega se pravi? Pelet (pellet) se pravi kompresovanjem sirovine, najčešće piljevine i strugotina suvog drveta, bez dodavanja… »