masina-za-komadna-pakovanja-2-celik-pak

Mašina je namenjena za pakovanje prehrambenih materijala. Proces pakovanja se odvija u potpuno automatizovanoj liniji. Mašina formira sama kesicu iz rolne folije, prihvata materijal koji se pakuje, zavaruje i odseca punu kesicu.

Tehničke karakteristike

dozatoriRučno
kapacitet mašine1500 pakovanja/h
veličina kesicaMašina se može prilagoditi zahtevu kupca
napon mreže3×380 V, 50 Hz
snaga1 kW
radni pritisak6-8 bar
potrošnja vazduha300 l/min
broj poslužilaca1
dimenzija mašine1500x600x1250
težina osnovne mašine350 kg

Opis rada

Folija sa razvoda folije dospeva do sklopa formirača kesice sa kragnom gde se formira kesica i preklop za zavarivanje. Materijal koji se pakuje ručno postavljate u dozirni mehanizam odakle na komandu mašine, ili nožnu komandu, upada u već delimično formiranu kesicu.

Povlačenje folije se vrši pomeranjem sklopa horizontalnih čeljusti koje pomera vertikalni podizač tako što se čeljeljusti zatvore u gornjem položaju i vertikalnim pomeranjem odmotavaju foliju, u donjem položaju se čeljusti otvaraju i pomeraju naviše. Dužina kesica se zadaje preko dužine hoda vertikalnog podizača.

Formiranje uzdužnog vara na kesici vrši se vertikalnim zavarivačem, dok se horizontalno zavarivanje i odsecanje vrši horizontalnim zavarivačima. Po zavarivanju i odsecanju kesice, kesica pada u postavljenu kutiju ispod mašine. Ako želite da promenite dužinu kese podesite hod podizača. Ako želite da promenite širinu kesice neophodno je zameniti sklop formirača kesice sa kragnom (koji se može naručiti kao dodatna oprema) i postaviti u nosač folije foliju odgovarajuće širine.

Galerija slika